14. června 2011

Poslední upír

Autor: Christopher Pike
Originální název: The Last Vampire
Série: Poslední upír
Díl:
první
Nakladatel: Daranus
Rok vydání: 2011
Počet stran: 176
Vazba: pevná
Obyčejná teenagerka, řeklo by se - i když neobyčejně krásná, inteligentní a obratná jako šelma. Říká si Alisa, Lara, Melissa, jak ji zrovna napadne... Nikdo neví, že ve skutečnosti se jmenuje Síta a chodí po světě už pět tisíc let. Je upírka. Třebaže sluneční svit ji neproměňuje v popel, neděsí ji krucifix, nedokáže přivolat smečku vlků, neumí létat, na noc neuléhá do rakve a nedělá z lidí sobě podobné jen tím, že by z nich sála krev. Krev ji ovšem fascinuje - od dávných časů, kdy vyrůstala v malé indické vesničce a shodou neblahých náhod se připletla k jistému tajemnému obřadu... Tehdy přestala být normálním smrtelníkem. Jejím údělem je bloudit napříč staletími a tisíciletími a přežívat, jak se dá. Teď žije v zapadlém americkém městečku, ale klid tu nenachází. Zdá se, že je jí na stopě někdo, kdo o ní zná celou pravdu a snaží se ji zabít. A taky se v její blízkosti objeví mladík, který je nápadně podobný muži, jehož bezmezně milovala a který zemřel před pěti tisíci lety...

Osmidílná sága amerického spisovatele Christophera Pikea získala nesmírnou oblibu nejen mezi čtenáři z řad teenagerů a byla přeložena do mnoha jazyků. Nyní se s prvním příběhem upírky Síty můžou seznámit i čeští fanoušci akční fantasy literatury s prvky mysticismu a romance. 

2 komentáře:

  1. na tuhle knihu jsem na bux.cz koukala, ale nakonec jsem se rozhodla pro Výjimečnou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože, osm dílů?! Já žila v domnění, že existovaly jen ty tři původní :D Tehdy mi ale nesedl ani ten jediný druhý díl, který jsem sehnala, takže naštěstí nemám potřebu kupovat zbylých sedm dílů, to by na to padlo hodně peněz... ;)

    Obálka se jim tedy moc nepovedla, někdo to kapku přehnal s retuší :'(

    OdpovědětVymazat