20. listopadu 2012

Recenze: Tygrova stezka

Info o knize:
Autor: Colleen Houck
Originální název: Tiger's Quest

Série: Tygří sága; díl: druhý
Nakladatel: CooBoo
Rok vydání: 2012


Anotace: Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince.Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kišanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.



Když miluješ, nemůžeš prohrát. Prohraje ten, kdo se v lásce drží zpátky. Barbara De Angelis



V prvním dílu Tygrovo prokletí se Kelsey podařilo zlomit první část kletby a pomoct tak dvěma princům Indie, kteří jsou zakleti do tygří podoby, a nejen to, stačila se také zamilovat do jednoho z nich - Rena.

Tygrova stezka navazuje přesně tam, kde skončilo Tygrovo prokletí. Kelsey opouští Indii a vrací se zpátky domů do Oregonu. Čeká na ni velké překvapení v podobě nového auta, domu a ke všemu je přihlášena na nejprestižnější oregonskou univerzitu. Snaží se zapomenout na Rena, a začne randit hned se třemi chlapci najednou, ale co osud nechce, Ren se objeví u jejích dveří a začne soupeřit o její lásku a to doslova. Jenomže ani v Oregonu není bezpečno a Kelsey se společně s Renem a Kišanem vydají na cestu do Indie, kde se Ren obětuje, a Kelsey zůstává sama s Kišanem, se kterým ji čeká dlouhá a nebezpečná cesta do Himalájí, aby získali další dar, a napomohli tak k záchraně Rena. Ovšem, podaří se jim ho osvobodit? A pokud ano… Bude stejný jako dřív?

Zapálil jsem svíčku a hleděl do plamene. Tančil a chvěl se, divoký a nespoutaný. Pohltil mě a pableskoval mi v očích. Když jsem přes něj ruku dal, rozechvěl se. Plamen hořel výš a horce na mě dých. Když jsem však ruku stáh‘, horkost pominula, slábla a pohasínala. Znovu jsem ruku vztáh‘, abych ochutnal, jak pálí. Sežehne mě a spálí? Oslepí mě a oněmí? Ne! Třásl se a jemně hřál, doutnal  a něžně plál. Však zažehnul oheň v duši i těle mém, oslňující, zářící, třpytný. To vše – plamenná červeň jejího líčka. REN

Co se postav týče. Pokud Vás Kelsey štvala v prvním dílu, tak ve druhém to nebude jiné. Její nerozhodnost a podceňování leze přímo na nervy. Když stále dokola mluví jenom o tom, jak je oproti Renovi nula, a že on si zaslouží něco lepšího, tak máte chuť knihu zavřít, asi tak jako já. Ale jsem ráda, že jsem to nakonec neudělala, protože její příšerné chování se postupně lepší, a ke konci už není tak tvrdohlavá a protivná.
Stejně jako Kels se postupně mění i Kišan. Z muže, který byl cynický, otrávený, a všechno mu bylo jedno, se stane muž spolehlivý, který bojuje za svou rodinu a který by se obětoval za druhé.

Co mě na tomto příběhu štvalo, byla první polovina knihy, která je bohužel jen o randění a vztazích. To bylo opravdu příliš. Nudila jsem se a měla jsem chuť to celé přeskočit. Tahle část byla úplně zbytečná. Každopádně od druhé poloviny kniha vtáhne do krásného zajímavého děje plného dobrodružství a čtenář má problém se od ní odtrhnout. Je psána poutavě. Plná akce a romantiky. Úžasné je i prostředí, ve kterém se příběh odehrává.


Mé hodnocení:  ★★★

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství CooBoo

Těšit se můžeme i na:


Za korekci děkuji Marky → blog, GR

4 komentáře:

  1. Tygří ságu jsem ještě nečetla, nicméně tvoje recenze mě dost navnadila, je vážně pěkná. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda :).. Určitě stojí za přečtení a moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. k téhle knížce mám hrozně rozporuplný vztah a je škoda, že se američtí redaktoři trochu nevymužili a paní autorce to neprokrátili, protože naprostý souhlas, prvních 100 stránek tam nemuselo být, na druhou stranu Kišan je takový můj dream boy a navíc ta cesta pak do Himálaje mě neskutečně baví a moc bych se tam taky chtěla podívat

    OdpovědětVymazat
  4. taky mám mnohem radši Kišana než Rena :DDD

    OdpovědětVymazat