25. listopadu 2012

Závist

Autor: J. R. Ward
Originální název:
Envy
Série:
Padlí andělé 
Díl: třetí
Nakladatel: Baronet  
Rok vydání: 2012 
Počet stran: 456 
Vazba: pevná

Sedm smrtelných hříchů. Sedm duší na pokraji věčného zatracení. A další úkol pro padlého anděla Jima Herona, který má znovu zkřížit zbraně s úskočným a nevyzpytatelným démonem, zosobněným podmanivou brunetkou Devinou, která v souboji s dobrem používá tu nejzákeřnější taktiku.
Thomas DelVecchio zvaný Veck je policejní detektiv s temnou povahou, syn neslavně proslulého mnohonásobného vraha. Se svým otcem sdílí nejenom jméno, ale zřejmě i sklon k chorobnému jednání.
Shodou okolností se připlete k smrtelnému útoku na sériového vraha a vzhledem k náhlému výpadku paměti si není jistý, jestli čin spáchal, nebo ne. Aby nedošlo ke střetu profesních zájmů, je dozorem nad Veckem pověřena bystrá a inteligentní policistka Sophia Reillyová z oddělení pro vnitřní záležitosti. K Veckovu případu přistupuje s principem presumpce neviny, ale postupně začíná o svém pracovním partnerovi pochybovat.
Jim Heron zpočátku netuší, o koho má s démonem svést souboj, nicméně si uvědomuje, že pokud chce zvítězit, musí přistoupit na Devinina pravidla hry. 

Žádné komentáře:

Okomentovat