9. prosince 2012

Mitch Albom - Strážce času


V nejnovějším románu Mitche Alboma je vynálezce prvních světových hodin potrestán za to, že se pokoušel měřit nejúžasnější Boží dar - čas. Je vyhoštěn na staletí do jeskyně a přinucen naslouchat hlasem všech, kteří ho léta hledali. Nakonec, když byla jeho duše skoro zlomená, Otec čas mu udělil svobodu, spolu s magickými přesýpacími hodinami a posláním: příležitostí splatit svůj dluh tím, že naučí dvou pozemských lidí skutečnému významu času.
Zatímco počítání času začalo tak nevinně, dnes už dominuje v našich životech a nevíme si bez něj představit jediný den. Vynálezce se vrací právě do našeho světa a začíná svou cestu za vlastní záchranou se dvěma rozdílnými partnery: jedním je dospívající dívka, která si chce vzít život, přičemž druhým je vlivný starý obchodník, který chce žít navěky. Aby zachránil sám sebe, musí zachránit oba.

Tato evokující próza v sobě nese neobyčejný příběh, který inspiruje čtenáře, aby znovu zvážil své vlastní představy o čase, jak ho tráví a jaký cenný ve skutečnosti je.

Vyjde tento měsíc u nakl. The Vision

Žádné komentáře:

Okomentovat