13. dubna 2013

Amy Tintera - Reset


 RESET 1
Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ (Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění).

Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…

Vyjde v červnu v nakl. Egmont

4 komentáře:

  1. Hezká náhoda! :D Zrovna včera jsem si tuhle knížku dala do to-read, protože jsem ji viděla v jednom videu, kde byla moc chválena, plus mě zaujal děj, a dnes se dozvím, že vyjde i u nás? :D Tak to mě těší, aspoň se nebudu muset prát s angličtinou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? hustý! :).. Já si jí určitě pořídím, vypadá dost dobře :)

      Vymazat
  2. Obálky nič moc, ale anotácia je prinajmenšom zaujímavá. Určite sa tejto sérii budem venovať. :)

    OdpovědětVymazat