25. května 2013

Cesta věčnou nocí | Putovanie večnou nocou

Autor: Veronica Rossi
Originální název: Through The Ever Night
Trilogie: Nebe
Díl: druhý 
Nakladatel: Knižní klub
Rok vydání: 2013
Počet stran: 224
Vazba: pevná

Od chvíle, kdy se Árie dozvěděla o smrti své matky, uplynulo už několik měsíců. I Perry už je nějakou dobu Krvepánem a dívka o něm nemá žádné zprávy. Nyní se však mají znovu setkat. Po tomto okamžiku oba nesmírně touží, a skutečně jsou naplněna všechna jejich očekávání. Tedy aspoň zpočátku. Bývalá Osadnice však není Perryho druhy přijata nijak laskavě a kmen se začíná bouřit. Éter bouří každým dnem víc a víc a jediným příslibem bezpečí je Poklidná modř. Je však tento bezpečný přístav skutečný?



Autor: Veronica Rossi
Originálny názov:
Through The Ever Night
Trilogia: Pod vražednou oblohou
Diel:
druhý
Vydavateľstvo:
Ikar

Rok vydania:
2013

Počet strán:
256

Väzba: pevná 


Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko.

Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život.

Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť.
Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie.
 

5 komentářů:

  1. Já ještě nečetla ani první díl a už vyšel druhý :D.. ach jo.. nestíhám to všechno kupovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi sama :D
      PS: Ten rozdíl těch obálek mě stále štve :D

      Vymazat
  2. Tyjo, to není feeer..proč na Slovensku mají tu hezčí, originální obálku?? :-( naše obálka úplně odrazuje od koupě :(

    OdpovědětVymazat