10. září 2013

Říjnová CooBoo nálož!


TAHLE PÍSEŇ TI ZMĚNÍ ŽIVOT, LEILA SALES
Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře – čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím? Můžete se sebou něco udělat, aby se z vás stal spokojený mimoň?
 
 

WICCA, CATE TIERNAN
Šestnáctiletá americká středoškolačka Morgan Rowlandsová si o sobě odjakživa myslí, že je naprosto obyčejná, nepříliš hezká dívka. Když se ale do města, kde žije, přestěhuje a na její školu nastoupí o rok starší Cal Blaire, který zrychluje tep nejen jí, ale taky všem jejím spolužačkám, zjistí něco, co jí od základů změní život. Je čarodějka a pochází z prastarého, mocného čarodějnického rodu – stejně jako Cal. A její moc je skutečně obrovská, tak obrovská, že se ji potřebuje naučit ovládat. A Cal se ochotně nabídne, že jí s tím pomůže. Jenže Cal se líbí i její nejlepší kamarádce Bree, navíc její rodina vůbec nemá radost z toho, co o sobě zjistila. Jak si s tím vším Morgan poradí? A bude Cal opětovat její city?
 
 
 
 
SVŮDNÉ ZLO, WENDY HIGGINS
Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů – potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem? A dokáže láska ke Kaidanovi něco změnit na jeho nezvratné příslušnosti ke straně Zla?
 
 


KNÍŽE Z MLHY, CARLOS RUIZ ZAFÓN
Je válka a Carverovi se rozhodli opustit město a přestěhovat se do malé pobřežní vesničky, kde koupili dům. Ale od chvíle, kdy překročí jeho práh, se začnou dít podivné věci. V domě totiž před lety záhadně zahynul Jacob, malý syn předešlého majitele.
S pomocí nového kamaráda Rolanda odhalují Max a Alicia Carverovi podezřelé okolnosti této smrti a objeví tajemné, ďábelské stvoření, jež si říká Kníže z mlhy. Vrátil se ze stínů, aby vyřídil dluhy z minulosti. Podaří se hrdinům rozplést všechny nitky příběhu? Uniknou ze spárů nevypočitatelného nepřítele?



DEN CO DEN, DAVID LEVITHAN
Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.
 
 
 

TAJNÝ KRUH: POKUŠENÍ, AUBREY CLARK
Cassie se ještě nikdy necítila tak osamělá. Přátelé z Kruhu, který pro ni představoval rodinu a bezpečí, posedli duchové zlých předků, a to včetně Adama. Navíc to znamená, že se bude muset ponořit do své temné stránky, aby vůbec měla naději je zachránit. Najde však nečekaného spojence, jehož síla a láska pro ni budo oporou, ale zároveň břemenem, které ji
bude svazovat a pokoušet víc než kdy dřív. Podaří se Cassie zůstat věrná své pravé lásce, nebo podlehne pokušení? A podaří se jí porazit zlo kolem i v sobě jednou provždy? Jakou cenu ale za to bude muset zaplatit?
 
 
 
 
PADLÍ ANDĚLÉ: OPUŠTĚNÍ, THOMAS E. SNIEGOSKI
 Aaron nese tíhu odpovědnosti za celý svět i budoucnost lidstva a postupně mu dochází, že možná nebude mít dost síly to zvládnout. I když se všichni Nephilim snaží a bojují s příšerami z nočních můr ze všech sil den co den, objevují se stále další hrůzy, jež nemají konce. Dokáží v sobě najít víru v dobrý konec a postaví se Temné hvězdě? Nebo propadnou zoufalství a beznaději a svět, jak ho známe, skončí v plamenech pekel?

6 komentářů:

  1. wow, pekná nádielka :))) zaujali ma všetky knihy okrem tajného kruhu, neviem, nejako ma táto séria neláka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujala mě Tahle píseň ti změní život :)

    OdpovědětVymazat
  3. Cooboo se nám teda pořádně rozjelo :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ehm, no myslím, že se nás Cooboo snaží zruinovat :D proč pořád vydávají tak skvělé knihy a hlavně tak rychle?:D
    Nejvíc se těším na Svůdné zlo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zdá se mi, že to CooBoo každým měsícem rozjíždí čím dál víc a nejspíš mi taky chtěji zruinovat pokladničku :DD Anotace všech knih mě dostala, nejvíc se asi těším na Wiccu :)

    OdpovědětVymazat