26. března 2011

Po upírech ovládli mysl lidí na celém světě andělé


Pro fanoušky upíří tématiky, kteří jsou již nasyceni krví, přichází další fantasy žánr, který v krátké době oslovil čtenáře na celém světě! Románová série Krásní mrtví od britské autorky Eden Maguire je napínavým příběhem o temném tajemství, ztrátě a vykoupení. Ukazuje, co dokáže zármutek provést s lidmi a čeho všeho jsou pod jeho vlivem schopni. 
 
Krásní mrtví nejsou bezduchými krvelačnými zombíky. Jsou zobrazeni jako nadpřirozené andělské, ale zároveň lidské bytosti. Mají schopnost ovládat mysl živých lidí a vstoupit do jejich myšlenek a emocí. Na tento svět se vracejí, aby nalezli odpovědi o okolnostech jejich smrti a jejich duše tak mohly dojít odpočinku a vykoupení.

Hlavní hrdinkou je Darina, šestnáctiletá dívka, jejíž přítel Phoenix nedávno zemřel na následky pobodání nožem v pouliční rvačce. Phoenix je už čtvrtý z Darininých přátel, kteří zemřeli v průběhu posledního roku: Jonas měl nehodu na motorce, Arizona se utopila a Summer byla zastřelena. Všechno to byly očividné nehody.

Darina je zoufalá a často se uchyluje na své oblíbené místo několik mil od domova, kde se stane neuvěřitelná věc: spatří Phoenixe i další přátele, živé a zdravé. Jsou skuteční, nebo Darina trpí halucinacemi? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Je tolik nezodpovězených otázek… Stejně jako ostatní se vrací do světa živých z limbu, „čekárny, kam přicházejí duše zemřelých“, aby na ně nalezla odpověď. Darina je jediná, kdo může Krásným mrtvým pomoci.

Pro svou tetralogii Krásní mrtví nalezla Eden Maguire inspiraci na opuštěné coloradské farmě. Série vyšla v originále v letech 2009–2010 a stala se jejím prvním hitem. Všechny čtyři díly Krásných mrtvých vydává v češtině Nakladatelství Fragment. V současnosti už Eden pracuje na další sérii, která se bude jmenovat Dark Angel a její první dva díly vyjdou v angličtině v roce 2011.

Zdroj: fragment.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat