9. dubna 2011

Les rukou a zubů | Les kostí

Autor: Carrie Ryan
Originální název: The Forest of Hands and Teeth
Série: Les rukou a zubů
Díl: první
Nakladatel: Mladá fronta
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Vazba: pevná

Mary žije v uzavřené vesnici. Její svět se řídí prostými zákonitostmi: musí poslouchat pravidla církevního Sesterstva, nesmí se přibližovat k plotu, za kterým - v Lese zubů a rukou - žijí „nečistí", kteří svým kousnutím promění člověka v chodící mrtvolu. Když Sesterstvo rozhodne, že se provdá za muže, kterého jí určili, Mary musí poslechnout, přestože se zamilovala do zraněného Travise. Pak ale nečistí proniknou do vesnice, a Mary v nastalém zmatku prchá společně s Travisem, svým snoubencem Harrym, kamarádkou Cass i bratrem Jedem a jeho ženou dál do zapovězeného lesa. Touží dostat se k vysněnému oceánu, dál za les a nečisté, do světa, který tam venku přece musí někde být.



Autor: Carrie Ryan
Originálny názov: The Forest of Hands and Teeth
Séria: Les kostí
Diel: prvý
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2011
Počet strán: 300
Väzba: pevná

Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku. 

4 komentáře:

  1. taky jsem si stěžovala, že nemáms kým chodit jezdit, ale koneckonců, je nejlepší chodit jezdit sama, můžeš si zvolit své vlastní tempo, čas, který tam chceš strávit a tak... :)
    ne, nevím, kdo jsi, měla bych to vědět? :) znám tvůj blog, byla jsem tady.

    OdpovědětVymazat
  2. samozřejmě že si tě pamatuju, nelze zapomenout, byla jsi jednou z mých oblíbených bloggerek.. :)
    knihy jsou super, taky je mám ráda, ale teď už asi půl roku nečtu nic než odbornou psychologii a už toho mám vážně docela dost, nečetla jsem "normální knihu" ani nepamatuju a chybí mi to. chci číst i ty psychologické, baví mě, ale mám mimo to hafo věcí na práci a tak kolikrát tu knihu ani nedokážu dočíst, protože je třeba na čtení těžká a zabere to dost času a to já nemám.. jsem teď pohlcena učením se na zkoušky, přijímačky a je toho na mě už moc, už abych to měla za sebou, někam se dostala a aby už byly ty prázdniny! a co ty jak se máš? :)

    OdpovědětVymazat
  3. a všechyn tyhle ty knihy co tu máš, to jsi četla, anebo chceš přečíst?? a jaký je Leviatan? docela mě láká, chtěla bych ho i koupit pro přítele, jeho takovéhle sci-fi knihy baví, ale moc nečte, takže nevím jestli by to nebylo zbytečné..

    OdpovědětVymazat
  4. to jsi napsala moc hezky :) a jsem ráda, že jsi dala vědět, že seš to ty, tady na tom blogu :) pamatuju si, že jsem tu už jednou byla. jedna kniha mě tu velice zaujala.. :) ale nevím jeslti jsem ti sem dávala koemntář či tak.. :) moc si nepamatuju.
    no, co se týče mého hubnutí, tak si myslím, že už se blížím do cílové rovinky.. sice moje váha není taková, jaká bych chtěla, aby byla, ale já jsem dokázala jednu věc: začala jsem se mít ráda i s nedokonalostmi, začala jsem si užívat života a neřešit tolik, co jím a je mi fajne. prostě jsem si našla jiný smysl života než jenom diety. chodím na vacushape a věřím tomu, že mě zbaví celulitidy a nějakého toho podkožního tuku. potřebuju jenom trochu na každé z problematických částí. pak by to bylo dokonalé. a 3 čísílka na váze dolů, tak to bych taky byla ráda. ale už to všechno tolik nehrotím, jsem relativně spokojená :)
    takže si myslíš, že by to bylo pro přítele dobré, ten Leviatan? má 24.května narozky a já nevím, co mu dát. jsou to dvacetiny! já od něj dostala vachushape za několik tisíc. tolik mu toho dát nemůžu, ale nevím co. všechno má, nic nepotřebuje :) to je těžké.. ale ještě mám dost času :)

    OdpovědětVymazat