8. dubna 2011

Sladká políbení

Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli se zapojit do tohoto meme a nakonec jsem si řekla, proč ne? Budu se ho snažit dodržovat a pravidelně přidávat každý pátek ;)

Toto páteční meme pořádá Syki

  • Vyber jeden knižní moment, kdy se někdo políbí. Může jít o hlavní hrdiny, může jít o vedlejší hrdiny, může jít o nepřátele... 
  • Může se jednat i o moment, ve kterém k žádnému polibku nakonec nedojde, ale ve vzduchu se vznáší to pravé jiskření.
  • Mělo by jít o romantické momenty, abychom si mohly povzdechnout, jaké je to krásné.

Upozornění: Vybraný úryvek může naspoilerovat děj!


VÝJIMEČNÁ
Kristin Cashore


"Máš na puse krev," řekl lehkým tónem, který dával jasně najevo, jak málo dbá na zraněnou ruku. Zvedl prst a málem se dotkl jejího rtu. Pak ten prst zase spustil, jako by si najednou uvědomil, že dělá něco, co by neměl. Odkašlal si a uhnul pohledem.
A pak začala vnímat, jak blízko je u ní. Ucítila jeho ruku a jeho zápěstí, teplo pod prsty. Byl tam, přímo u ní, dýchal, dotýkala se ho a cítila to nebezpečí jako spršku ledové vody, mrazilo ji na kůži. Věděla, že nastala chvíle volby. A věděla, jak se rozhodne.
Obrátil se zas k ní a ona mu poznala na očích, že pochopil. Vklouzla mu do náruče. Přitiskli se k sobě a Katsa se rozplakala. Byla v tom úleva, že ho konečně objímá, a stejně tak i strach, co to udělala. Kolébal ji na klíně a svíral ji, šeptal její jméno znovu a znovu, dokud ty slzy nezastavil.
Otřela si tvář o jeho košili. Ovinula mu ruce kolem krku. Cítila se v jeho rukách rozehřátá a pokojná, bezpečná a odvážná. A pak už se smála, bavila se tím, jak je to milé, jak příjemné je cítit u sebe jeho tělo. Usmál se na ni zářivým uličnickým úsměvem, který ji rozpálil po celém těle. Ucítila na krku jeho rty, začal ji laskat. Zalapala po dechu. Pak vyhledal její ústa. Celá se rozhořela.

3 komentáře:

  1. ja musim fak uznat cedke preklady sa mi pasia viac ako slovenske je to take meksie take laskavejsie :)inak Nikuska

    OdpovědětVymazat
  2. ospravedlnujem sa ale mam novu klavesnicu a tie preklepy su hrozne :D

    OdpovědětVymazat
  3. a nemáte tu knížku ke stažení? nebo aspon on-line na internetu?nemůžu to nikde najít.nikki

    OdpovědětVymazat