7. srpna 2011

Kushielova střela


Autor: Jacqueline Carey
Originální název: Kushiel's Dart
Trilogie: Kushiel
Díl: první
Nakladatel: Triton
Rok vydání: 2009
Počet stran: 680
Vazba: pevná

Země Terre d'Ange je místo nedostižné krásy a půvabu. Říká se, že tu zemi našli andělé a příští potomstvo, které vzešlo ze sémě andělů a lidí, žilo podle jediného prostého pravidla: miluj podle touhy své.

Phèdre nó Delaunay je mladá žena, kterou jako dítě prodali do cizích služeb. Když její závazek koupí Anafiel Delaunay, je první, kdo pozná, kým a čím je: jednou z těch, které označila Kushielova střela, aby navždy prožívala rozkoš zároveň s bolestí.
Phèdre, stejně schopná špiónka jako i kurtizána, zavadí o spiknutí, které hrozí zničit samu podstatu její rodné země. Zrada ji přivádí na cestu; láska a smysl pro čest ji ženou dál. Události ji přivedou až na hranici zoufalství - a dál. Nenáviděný přítel, milující nepřítel, milovaný zrádce; ti všichni mohou mít v tomhle světě tutéž falešnou masku a Phèdre bude mít jen jedinou šanci zachránit všechno, co je jí drahé.

Zasazen do světa falešných básníků, proradných dvořanů, opěvovaných zrádců a opravdové machiavelistické podlosti je kniha románem o ušlechtilosti, vznešenosti, obětování, zradě a dalekosahajících spiknutích. Od dob Duny tu nebyl příběh srovnatelný s Kushielovou střelou - silný příběh o náhlém konci starého věku a počátku nového. 

Žádné komentáře:

Okomentovat