4. srpna 2011

Level 26: Netvor z temnot

Autor: Anthony E. Zuiker, Duane Swierczynski
Originální název: Level 26: Dark Origins
Série: Level 26
Díl:
první
Nakladatel: Knižní klub
Rok vydání: 2010
Počet stran: 400
Vazba: brožovaná

Steve Dark byl nejlepší. Jako šéf tajné speciální jednotky americké vlády pronásledoval nejbrutálnější a nejhorší sériové vrahy na světě. Převedším ty, jejichž existence zůstala před veřejností utajena.
Steve Dark dokázal potlačit vlastní přirozenost, přenést se do myšlení vraha a napodobit jeho osobnost. Tato „metoda" mu však bránila žít jako normální člověk. Cena, kterou musel za svou schopnost platit, byla čím dál vyšší - možnost ztráty vlastní identity jej doháněla téměř k šílenství.
Steve Dark byl nejlepší. I nyní měl úspěch na dosah ruky. Ale pak byla celá jeho rodina brutálně vyvražděna a všechno se změnilo. Zlomený Steve se rozhodl opustit službu, zmizet ve světě, který mu tolik ublížil.
Zlo se však s jeho odchodem neztratilo a znovu si našlo cestu k lidem, tentokrát na nové úrovni. Z temnot vystoupil netvor, jakému není rovno. A tohoto bestiálního vraha může zastavit pouze jediný člověk: Steve Dark.
Ti, kdo se zabývají bojem proti zločinu, dobře vědí, že každého vraha lze zařadit do některé z pětadvaceti kategorií podle míry spáchaného zla - od naivků prvního stupně, označených Level 1, kteří zkrátka jen využijí náhodné příležitosti, až po metodické pachatele promyšlených, surových vražd provedených zvlášť bestiálním způsobem, kteří se uvelebili na dvacátém pátém stupni tohoto žebříčku.
Co ovšem neví téměř nikdo - s výjimkou elitní bezejmenné vyšetřovací skupiny ustanovené k dopadení nejnebezpečnějších vrahů světa, této skupiny mužů a žen, kteří nefigurují v žádném oficiálním seznamu -, je fakt, že právě v této době vznikají přesnější obrysy ještě jedné další kategorie vrahů. Do této třídy patří jediný muž.
Jeho cíle: kdokoli
Jeho metody: ničím neomezené
Jeho přezdívka: Skřípal
Jeho klasifikace: Level 26

Představujeme první digiromán - multimediální zážitek nového typu: knihu doplněnou o krátké hrané filmy a bonusové materiály na internetové stránce www.level26.com. 

Žádné komentáře:

Okomentovat