27. září 2011

Cat Clarke - Jako v pavučině - obálka

Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá středoškolačka Grace, která se probudí v bílém pokoji a poslední, na co si vzpomíná, je to, jak byla vyvedena z místního parku, kam přišla, aby spáchala sebevraždu. Rychle jí dochází, kdo je její věznitel. Je to Ethan. Kromě nábytku, oblečení a jídla, jež jí pravidelně nosí, nenechal v pokoji nic jiného než tužky a papír, aby mohla psát. Je tak donucena znovu se vracet ke všemu, na co chtěla navždy zapomenout. Celý měsíc Grace sní své sny, zachycuje svůj život na papír a my se tak dozvídáme více o ní samotné, jejím vztahu s matkou, s nejlepší kamarádkou i o klukovi, s kterým začala chodit. Jak se před námi její zamotaný život postupně rozplétá, vychází najevo, že ti, kteří jsou jí blízcí, nejsou vždy takoví, jakými se zdají být. Její nejlepší kamarádka, která s ní nechce sdílet svoje trápení, kluk, do něhož je strašně zamilovaná, ztráta otce a šokující odhalení, jež ji dovedlo k tomu, že jí do života vstoupil Ethan, její věznitel. Stále však zůstává cosi nevyřčeného. 
 
Skvěle napsaný příběh s nečekaným koncem, díky obsahu a jazyku je vhodný pro čtenáře od 16 let. Kniha se dostala do prestižního žebříčku bestellerů britského listu Sunday Times v kategorii Young adult.

Plánováno na říjen 2011 nakladatelstvím NAVA

ORIGINÁLNÍ OBÁLKA

7 komentářů:

  1. aaaaaaaaaaaaa.. proč prostě nemůžou dát originál.. vždyť to úplně bolí - ta česká obálka.. :(

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle si teda v češtině nekoupím, i když jsem to měla v plánu. Nechutný, co s tou obálkou udělali. Radši si to přečtu v Aj.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta česká obálka je naprosto příšerná!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se taky nelíbí... já chtěla červený vlasy! :(

    OdpovědětVymazat
  5. No tá obálka je katastrofa.
    Ja to momentálne čítam v AJ, som niekde v polovici, ale nie je to moja šálka kávy. Hlavná hrdinka mi je veľmi nesympatická.

    OdpovědětVymazat
  6. Obálka nevkusá. A můžete sem hodit někdo anotaci ještě jsem o tého knize neslyšela.

    OdpovědětVymazat
  7. To si snad dělají srandu, tuhle knížku jsem si chtěla přečíst už kvůli té fotce od mojí oblíbené fotografky na obálce :( Ta česká obálka je naprosto strašná.

    OdpovědětVymazat