16. září 2011

Eona: Poslední Dračí oko | Eona: Posledná zaklínačka drakov

Autor: Alison Goodman
Originální název: Eona: The Last Dragoneye
Série: Eon
Díl: druhý
Nakladatel: Jota
Rok vydání: 2011
Počet stran: 544
Vazba: pevná

Další pohnuté osudy statečné dívky Eony, adeptky dračí magie v zemi zasažené válkou. Po odhalení svého tajemství, které se trestá jedině smrtí, se ocitá na útěku před armádou uzurpátora Sethona, který se zmocnil násilím trůnu a za každou cenu hodlá uskutečnit svoje temné záměry.
Má-li v zemi opět zavládnout mír, musí Eona najít právoplatného císaře Kyga a magický černý foliant, aby mu pomohla získat zpátky trůn. Jako dračí oko se však sama stává hrozbou pro svůj lid, neboť nikdo neví, že nemá pod kontrolou svoji sílu. Zoufalá Eona je nakonec nucena uzavřít smlouvu s dávným nepřítelem, který může všechny vyhubit.



Autor: Alison Goodman
Originálny názov:
Eona: The Last Dragoneye
Séria: Eon
Diel:
druhý
Vydavateľstvo:
Ikar
Rok vydania:
2012
Počet strán:
544
Väzba:
pevná
 
Navštívte Ríšu nebeských drakov! Je to nádherný fantazijný svet inšpirovaný dejinami a kultúrou Číny a Japonska aj modernou súčasnosťou. Práve tu, v Ríši nebeských drakov, žije Eona. Kedysi bola Eonom, dievčaťom prezlečeným za chlapca, a riskovala život, aby sa mohla stať učňom zaklínača drakov a osvojiť si dva druhy umenia – umenie meča a magické schopnosti. Teraz je zaklínačkou Zrkadlového draka a záchrankyňou krajiny, no má ďalšie, oveľa nebezpečnejšie tajomstvo. Nevie ovládať svoju moc. Vždy keď sa pokúsi kontaktovať so Zrkadlovým drakom, stáva sa z nej spojnica pre desať duchovných drakov. Ich zaklínačov zavraždil pán Ido. Cez Eonu prúdi žiaľ osirených drakov a mení jej schopnosti na silu, ktorá ničí krajinu i ľudí. V jej stopách sa blíži ďalšia hrozivá sila! Eona spolu s Rykom a pani Delou totiž utekajú pred armádou ctihodného pána Sethona, ktorý sa svojvoľne vyhlásil za cisára. Utečenci ho chcú zastaviť, ale musia nájsť mladého cisára Kyga a povstalcov z hnutia odporu. Bez Eoninej moci Kygo nemôže získal späť svoj trón... Eona je dráma, pri ktorej sa vám rozbúši srdce, plná vzrušujúcich bojových scén, napätia – a mnohých prekvapení. Zvíťazí v nej boj o moc, alebo láska?   

1 komentář:

  1. Už se těším, až se mi tato kniha dostane do rukou...:) Je to prostě Eona...moje láska valiká...xD (samozřejmě knižní) xD

    OdpovědětVymazat