5. září 2011

Vzpoura | Prekliatie vlkov

Autor: Andrea Cremer
Originální název: Wolfsbane
Série: Smečka
Díl: druhý
Nakladatel: Knižní klub
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Vazba: Pevná

Calle a Shayovi se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů – o nichž Strážci Ochráncům tvrdili, že jsou jejich odvěcí úhlavní nepřátelé – našli překvapivě azyl i spojenectví, žádné bezprostřední nebezpečí jim nehrozí a konečně můžou být spolu. To si alespoň myslí Shay. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo se členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Krátce nato se její nejhorší obavy potvrdí – Callinu smečku i její nejbližší kvůli ní vězní a mučí. A nejen to… Najednou jako by byla Calla zase na začátku. Nedopustila se chyby, když dala Shayovi přednost před všemi ostatními? Nezradila tím vše, v co dosud věřila? Cítí, že to, jak se zachovala, může odčinit pouze tehdy, když se vydá do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná.



Autor: Andrea Cremer
Originálny názov: Wolfsbane
Séria: Nočný tieň
Diel: druhý
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2011
Počet strán: 333
Väzba: pevná
 
Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj... Koľko skúšok prežije láska? Keď sa Calla Torová preberie v dúpäti svojich zarytých nepriateľov Stopárov, nepochybuje, že jej dni sú spočítané. Jej vynútený svadobný obrad s alfa samcom Renom sa skončil katastrofálne. Calla Rena aj vlastnú svorku opustila a záhadného priateľa Shaya v strachu o jeho život premenila na vlka. V knižnici na Panstve jarabín, v dome Shayovho strýka, ich však obkľúčili a Calla sa ocitla v rukách nepriateľských Stopárov. V omámenej mysli si zachovala obraz Shaya, ako ho, vo vlčej podobe a bezvládneho, odnášajú Ochrancovia nevedno kam. Callina situácia sa zdá beznádejná, ale potom jej Stopári dajú lákavú ponuku – okrem odhalenia tajomstva súvisiaceho s dávnou minulosťou by Calla mohla nielen zachrániť svoju svorku a brata, ale aj muža, ktorému ušla spred oltára. Všetko však musí dobre zvážiť, pretože za ponukou sa skrýva množstvo nástrah spojených so smrteľným nebezpečenstvom. Naozaj stojí bývalý snúbenec Ren a priatelia zo svorky za také riziko? Je Shay naozaj ten, koho by si mala vyvoliť, bez ohľadu na to, čo sa udeje? Rozhodnutie nie je ľahké, ale Calla prvý raz v živote drží v rukách kľúč od vlastnej budúcnosti – a najmä od pravej lásky. 

3 komentáře:

  1. Koukám, že nejsem sama kdo si teď hrál s designem ;). Musím tvoji změnu pochválit ;). Nejdřív jsem koukala, kde to vůbec jsem :D. Neber to jako kritiku, ale možná se mi trošku víc líbilo, když jsi měla odkazy na gadgetech modré. To je jenom taková moje poznámka ;). Ale i tak se změna povedla :).

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji :).. Když já si potrpím na to, aby to všechno ladilo.. a to modré na mě moc křičelo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Už abych měla knížku doma :) Jinak moc pěkný design ;)

    OdpovědětVymazat