7. května 2012

Vlny zmítané smrtí | Pobrežie hrôzy

Autor: Carrie Ryan
Originální název: The Dead - Tossed Waves
Série: Les rukou a zubů
Díl: druhý
Nakladatel: Mladá fronta
Rok vydání: 2012
Počet stran: 424
Vazba: pevná

Gábi vede klidný život v bezpečí svého městečka u moře, za hradbou. Nechává přátele snít o Temném Městě na pobřeží a sama vše jen pozoruje z majáku, kde žije se svou matkou. Nic jiného než domov nikdy nepoznala. Nic jiného ke štěstí ani nepotřebuje.
Jsou tu však stále nebezpečí, která ani hradba nezastaví. Gabrielina matka si myslela, že svá tajemství nechala v Lese rukou a zubů, ale tajemství v jejich světě nezůstávají pohřbena - stejně jako mrtví.
Jeden večer za hradbou...
Jeden kluk, kterého Gábi znala odjakživa, a jeden druhý tajemstvím...
Jeden okamžik nepozornosti a Gabrielinin svět se začíná hroutit.
Gábi ví jediné: Jestliže má ještě doufat v budoucnost, musí se postavit lesu z matčiny minulosti.



Autor: Carrie Ryan
Originálny názov: The Dead - Tossed Waves
Séria: Les kostí
Diel: druhý
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2011
Počet strán: 488
Väzba: pevná

Jediný okamih dokáže Gabrielle prevrátiť život naruby. Spolu s mamou žije v majáku na konci mestečka Vista. Mesto chráni bariéra pred Mudmi, ktorých aj naďalej ovláda jediná túžba – večný hlad po ľudskom mäse. Chuť zakázaného ovocia a túžba nasledovať priateľov a chlapca, pre ktorého jej srdce prudšie bije, však Gabrielle razom zhorknú, a tak na vlastnej koži zistí, akí sú Zabijaci rýchli, že Vyznávači znovuzrodenia naozaj existujú, a že v mŕtvych zónach medzi chránenými územiami Protektorátu sa občas všeličo deje... A Gabrielle zisťuje, že cesta späť do Lesa kostí je nevyhnutná.

Žádné komentáře:

Okomentovat