8. června 2012

Ty proti mně | Ty proti mne

Autor: Jenny Downham
Originální název: You Against Me
Nakladatel: Eroika
Rok vydání: 2012
Počet stran: 252
Vazba: pevná

Milostný příběh Mikeyho a Ellie, odehrávající se v současném anglickém maloměstě, v mnohém připomíná protivenství, jimž byli vystaveni Romeo a Julie. Jejich rodiny se nalézají na protikladných pólech sociálního žebříčku. Zatímco osmnáctiletý Mikey se musí starat o své dvě mladší sestry i zoufalou, osa mělou matku a vydělávat na jejich holé živobytí, sedmnáctiletá Ellie žádné takové starosti nezná, neboť je dívkou z lepší a dobře situované rodiny. Za normálních okolností by se ti dva nikdy ani nepotkali. Když se ovšem Elliin bratr dopustí na Mikeyho sestře násilného trestného činu, vydá se Mikey svou potupenou sestru pomstít – a nečekaně potká právě Ellie.

Dramatický a mnohovrstevnatý příběh zrcadlí řadu problémů dnešní společnosti. Má člověk, jehož životní postavení je založeno na tom, že je schopen vydělat víc peněz než ostatní, právo chovat se nemorálně? Má oběť zločinu šanci ubránit se proti přesile pachatelových právníků? Dokáže se Ellie ve jménu lásky postavit na stranu pravdy a spravedlnosti, i když tím vystaví bratra vězení a sebe i celou rodinu ostouzení?



Autor: Jenny Downham
Originálny názov:
You Against Me
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania:
2011

Počet strán:
270

Väzba: pevná 

Ak niekto ublíži tvojej sestre a si aspoň trochu chlap, pomstíš sa, však? Keď Mikeyho sestra vyhlási, že ju napadol chlapec, jeho svet sa začne rozsypávať.

Ak tvojho brata obvinia zo závažného zločinu, no tvrdí, že to nespravil, obhájiš ho, či nie? Keď z trestného činu obvinia Ellinho brata, jej svet sa začne rozuzľovať.

Keď sa Mikey a Ellie zoznámia, zrazia sa dva svety...

Kniha o ťažko skúšanej láske v rôznych podobách: súrodeneckej, rodičovskej, medzi mladými ľuďmi z rozdielnej spoločenskej vrstvy. Čo je silnejšie: láska, alebo pomsta? Ako sa rozhodnúť, keď proti sebe stoja vaši najdrahší?

3 komentáře:

  1. To musí být pěkný! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc doporučuji, je to skvělá kniha ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Hurá, tak jsem se jí dočkala:) Škoda, že nezůstala originální obálka.

    OdpovědětVymazat