25. srpna 2012

Čarodějka a čaroděj

Autor: James Patterson, Gabrielle Charbonnet
Originální název: Witch and Wizard
Trilogie: Witch & Wizard
Díl: první
Nakladatel: Albatros
Rok vydání: 2012
Počet stran: 216
Vazba: pevná

Strhující vyprávění o sourozencích Wisty a Whit Allgoodových. Wisty je patnáct a bratrovi sedmnáct. Uprostřed noci jsou z domova odvlečeni tajnou policií „Nového pořádku", zločinného režimu, který se ujal moci. Stejně tak se ocitly ve vězení i tisíce patnáctiletých dětí, mnoho jich je nezvěstných. Nový režim zakazuje hudbu, knihy, umění - a také kouzla. V hierarchii mocných je nejvyšší „Jediný, který je Jediný". Oba sourozenci jsou obviněni z čarodějnictví a obvinění nerozumí. Nikdy na sobě nepozorovali něco zvláštního a neobyčejného. V nejvyšším rozčilení nočního přepadení se Wisty najednou rozzáří zeleným světlem a z prstů jí šlehají blesky. Aby rychle smazal úkaz, který svědčí proti ní, Whit způsobí silný vítr, který plameny uhasí. Do té doby o svých schopnostech netušili. Stanou se vůdci hnutí odporu, s kouzly však nemají zkušenosti a teprve se je učí zvládat...

Poutavá a napínavá dystopie. Trilogie Witch & Wizard je poslední nejúspěšnější thriller pro mládež bestselerového autora Jamese Pattersona.

1 komentář:

  1. Tak oexistenci této knihy jsem nevěděla .) Vypadá moc zajímvě, ta obálka mi trochu připomíná Zorra Mstitele :D (což není negativní - asi v 10 byl mou platonickou láskou .))

    OdpovědětVymazat