17. června 2014

Jota připravuje na rok 2014...

ČISTÝ
Julianna Baggott
červen
Čistý 1
Pressia si toho z Explozí ani ze života Předtím moc nepamatuje. Přespává ukrytá ve skříňce v ruinách starého holičství, kde žije se svým dědečkem, a myslí na to všechno, co je pro ni nenávratně ztraceno – jak ze světa zábavních parků, kin, narozeninových oslav, tatínků a maminek zbyl jen popel a prach, jizvy, trvalé popáleniny a zdeformovaná lidská těla. Jenže teď, když dospěla do věku, kdy se musí všichni hlásit k milici, kde z nich buď vycvičí vojáky, nebo je, jsou-li příliš postižení a slabí, využijí jako živé cíle, už Pressia nemůže dál předstírat, že je malé dítě. A rozhodne se pro útěk.
Existují ovšem i takoví, kteří apokalypsu přečkali bez postižení. Čistí. Přežívají v bezpečném úkrytu za zdmi Dómu, který chrání jejich zdravá, uměle zdokonalovaná těla. Jenže Partridge, jehož otec je jedním z nejvlivnějších lidí v Dómu, si připadá izolovaný a osamělý. Jiný. I jeho trápí pocit ztráty – možná proto, že se jeho rodina rozpadla, otec je emocionálně odtažitý, bratr spáchal sebevraždu a matce se do tohoto útočiště vůbec dostat nepodařilo. Nebo za to snad může jeho klaustrofobie: pocit, že tenhle Dóm se stává kolébkou mimořádně bezohledného režimu. Takže když z jedné nechtěně prohozené poznámky vyvodí, že jeho matka možná stále ještě žije, rozhodne se Partridge dát svůj život v sázku a uprchnout z Dómu, aby ji našel.


ASYLUM
Madeleine Roux
červenec

Asylum 1
Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie.
Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch.




PODIVNÉ MĚSTO
Ransom Riggs
srpen

Sirotčinec slečny Peregrinové 2
Jacob Portman se vydává se svými novými přáteli na cestu do Londýna, podivného hlavního města celého světa. Doufají, že zde naleznou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Jenže ve městě ničeném válkou číhají nečekaná překvapení na každém rohu. A než Jacob dovede podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí, které se týká jeho lásky k Emmě Bloomové.







ZIMNÍ PŘÍBĚH
Mark Helprin

září


Mýtický příběh z New Yorku odehrávající se v několika časových rovinách o osudové lásce, jež trvá navždy. Příběh začíná jedné zimní noci, kdy se irský sirotek Peter Lake pokusí vyloupit opuštěné sídlo na West Side. Zámek ovšem není prázdný, Peter zde nachází krásnou dívku Beverly, jejímuž kouzlu okamžitě podléhá. Když mu ale nedlouho poté Beverly umírá v náručí, zdálo by se, že tím končí i jejich láska… Osud tomu ale chce jinak. Peter se ocitá v budoucnosti a snaží se svou lásku zachránit…

Tohle není jenom příběh, ale skutečná láska.





BROKEN
Marianne Curley
říjen

Avena 2
Anotace zatím není k dispozici
 










ZTRATIT
Cora Carmack
listopad

Ztratit 1
Láska. Romantika. Sex. A všechno poprvé...


Žádné komentáře:

Okomentovat