12. srpna 2013

Temnou chodbou

Autor: Lois Duncan
Originální název: Down a Dark Hall
Nakladatel: Baronet
Rok vydání: 2013
Počet stran: 176
Vazba: pevná

Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na Blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší.

Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku.

Poté, co dají hlavy dohromady a poskládají jednotlivé útržky informací, zjistí, že se staly oběťmi nebezpečného experimentu, při němž je v sázce nejen jejich zdravý rozum.

5 komentářů:

  1. Vypada to dobre :)

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
  2. Anotace vypadá dobře a obálka je skvělá, docela se mi to zamlouvá. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Trochu se obávám knih, ve kterých jsou hrdiny náctileté holky a kluci, ale třeba o BZRK jsem si přečetla taky u tebe, knihu koupila a byla jsem nadšená, takže tohle nejspíš taky zkusim, protože jinak mě to docela zaujalo. :)

    OdpovědětVymazat